Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی ارومیه از برنامه این دانشگاه برای تدوین کشت هدفمند، آموزش کشاورزان و تضمین بازاریابی برای محصولات خاص خبر داد و تشریح کرد: از طرفی قصد داریم کشاورزی استان را به سمت کشت محصولاتی که به آب کمتری نیاز دارند، ببریم و از طرف دیگر مدیریت صحیح آبیاری از طریق سیستم هوشمند را برای کشاورزان تبیین کنیم که در صورت همکاری دستگاه‌های اجرایی از جمله جهاد کشاورزی و اجرایی شدن طرح‌ها، کاهش 45 درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی را شاهد خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وحید سلوک در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ضمن اشاره به مأموریت‌گرایی دانشگاه‌ها و طرح آمایش وزارت علوم که در مرداد ماه سال جاری به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است، گفت: محورهای انرژی‌های تجدیدپذیر، محیط زیست وفناوری‌های نوین به عنوان محورهای اصلی ماموریت دانشگاه صنعتی ارومیه انتخاب شده‌اند.

وی تشریح کرد: بر این اساس تصمیم گرفتیم فعالیت‌های علمی در رشته‌هایی از جمله مهندسی مکانیک، فناوری اطلاعات و صنایع که ممکن است در ظاهر ارتباطی به زمینه‌های فوق نداشته باشد، را در راستای این مأموریت‌ها قرار دهیم.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی ارومیه سپس به مذاکره این دانشگاه با دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت ارتباطات، اداره مخابرات استان و جهاد کشاورزی اشاره و اظهار کرد: با این دستگاه‌ها در راستای تعریف پروژه‌های کلانِ نیازمحور گفت‌وگو کرده‌ایم که بتوانیم آن‌ها را در قالب پایان‌نامه‌ها به اجزای کوچک‌تر تقسیم کنیم.

برنامه دانشگاه برای کشاورزی استان؛ صرفه‌جویی 45 درصدی در مصرف آب

سلوک رسالت این دانشگاه به عنوان مهم‌ترین دانشگاه صنعتی استان در قبال دریاچه ارومیه را که مهم‌ترین اولویت این استان است، یادآور شد و توضیح داد: برای این موضوع یک فرآیند جامع در نظر گرفتیم و البته به این نتیجه رسیدیم که مهم‌ترین عامل وضعیت فعلی دریاچه ارومیه، به عدم مدیریت صحیح برداشت آب برمی‌گردد.

وی با تأکید بر اینکه این‌طور نیست که استفاده از آب این دریاچه در حوزه کشاورزی آن را به وضعیت فعلی رسانده باشد، خاطرنشان کرد: سهم کشاورزی از آب این دریاچه 83 درصد است؛ این در حالی‌ست که کشاورزی استان نیز لطمه دیده و وضعیت خوبی ندارد.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی ارومیه از برنامه دانشگاه صنعتی ارومیه برای تدوین کشت هدفمند، آموزش کشاورزان و تضمین بازاریابی برای محصولات خاص خبر داد و تشریح کرد: از طرفی قصد داریم کشاورزی استان را به سمت کشت محصولاتی که به آب کمتری نیاز دارند، ببریم و از طرف دیگر مدیریت صحیح آبیاری از طریق سیستم هوشمند را برای کشاورزان تبیین کنیم.

سلوک تضمین بازاریابی برای محصولات خاص را نیازمند طراحی شبکه اجتماعی کشاورزی به منظور برقراری ارتباط بین کشاورز، کارآفرین و مصرف‌کننده‌های واقعی دانست و گفت: این شبکه می‌تواند در برقراری ارتباط بین عناصر فوق مؤثر باشد.

وی سپس به موضوع "آبیاری هوشمند" اشاره کرد و توضیح داد: در این خصوص چند پروژه می‌توانیم تعریف کنیم از جمله آنکه از طریق اپلیکیشن‌ها و سیستم‌های مرکزی، شیوه کار سیستم‌های آبیاری هوشمند را به کشاورزان آموزش دهیم.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی ارومیه تشریح کرد: یکی از مزایای سیستم‌های هوشمند این است که می‌تواند آبیاری را بر اساس شرایط جوی و میزان رطوبت خاک، به صورت خودکار انجام دهد. بنابراین در این زمینه نیازی به مراجعه کشاورزان نیست و بر اساس این روش می‌توان آبیاری قطره‌ای را نیز هدفمند نمود.

سلوک طرح فوق را یک طرح جامع و نیازمند همکاری چندجانبه بین رشته‌های مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی صنایع دانست و خاطرنشان کرد: در صورتی که دستگاه‌های اجرایی با ما همکاری کنند و این سمت و سو پی گرفته شود، تا 45 درصد صرفه‌جوییِ آب در بخش کشاورزی استان را شاهد خواهیم بود.

ایجاد مرکز "ارتقای شایستگی‌های دانشجویی" و مرکز "کارآفرینی" در دانشگاه

وی با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی به دانشجویان برای تدوین دقیق‌تر پروژه‌ها بعد از تضمین اجرایی آن‌ها از سوی دستگاه‌های اجرایی ذیربط امکان‌پذیر خواهد بود، استقبال وزارت جهاد کشاورزی از طرح فوق را مثبت ارزیابی کرد و افزود: به دنبال کارآفرینی در حوزه‌های مختلف هستیم تا بتوانیم باور و اعتماد دستگاه‌های اجرایی و بخش‌های صنعتی را به دانشگاهها تقویت کنیم.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی ارومیه یکی از مشکلات را "کم‌انگیزگی" دانشجویان عنوان کرد و توضیح داد: بخشی از این مشکل به کاربردی نبودن برنامه درسی رشته‌های تحصیلی و در نتیجه، سردرگمی دانشجو در یافتن ارتباط آن‌ها با صنعت برمی‌گردد. این در حالیست که دانشجویان نیز در سیستم آموزش و پرورش، کم‌تعهد بار آمده‌ و به دنبال انجام کار دفتری و در عین حال نااُمید از دستیابی به آن هستند.

سلوک مهم‌ترین مشکل کنونی دانشجویان که موجبات دغدغه آموزش عالی را ساخته "غذای دانشجویان" دانست و ضمن ابراز تأسف از این موضوع، ادامه داد: از چند سال پیش به منظور بالا بردن انگیزه دانشجویان، اقدام به برگزاری کلاس‌های کاربردی با همکاری انجمن‌های دانشجویی نمودیم. بر این اساس هر دو هفته یک بار، یک کلاس برگزار شده و در آن یک استاد یا فرد کارآزموده در صنعت موضوعی را در قالب یک بسته آموزشی به دانشجویان ارائه می‌دهد.

وی همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه بین دانشگاه صنعتی ارومیه و سازمان فنی‌وحرفه‌ای و ایجاد مرکز "ارتقای شایستگی‌های دانشجویی" خبر داد و گفت: در این مرکز در راستای مهارت افزایی برای فارغ‌االتحصیلان و دانشجویان در آستانه فارغ‌التحصیلی، دوره‌های عملی و مهارتی در قالب استانداردهای فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود.

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی ارومیه خاطرنشان کرد: چنانچه افراد صاحب ایده باشند، برای پیاده‌سازی آن نیاز به مهارت دارند. همچنین یک مرکز کارآفرینی ایجاد کرده‌ایم که در تعامل با مرکز رشد دانشگاه و با تکیه بر بانک ایده و جمع سپاری، دانشجویان صاحب ایده و مهارت را مورد حمایت قرار داده و با ترغیب سرمایه‌گذاران به حضور فعالانه در مرکز در قالب شتاب‌دهنده، به تحقق ایده‌های کارآفرینی کمک می‌کند.

توجه به اولویت‌های مراکز تحقیقاتی اتحادیه اروپا/ تمهیدات برای برگزاری دوره‌های مشترک بین‌المللی

سلوک ذیل موضوع همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه، از انجام مذاکراتی با یکی از دانشگاه‌های اسپانیا(که دارای رتبه دهم در این کشور است) خبر داد و با اشاره به اینکه از بین دانشگاه‌های خارجی، دانشگاه‌های اروپایی تحت حمایت اتحادیه اروپا را مورد توجه قرار داده‌ایم، بیان کرد: نکته قابل توجه، همراهی مسئول تحقیقات این دانشگاه با چندین سرمایه‌گذار در حوزه‌های مختلف بود و آن‌ها با اعلام اینکه شرایط تحریم‌ها را می‌دانیم، برای همکاری علمی با ما آمادگی نشان دادند.

وی ادامه داد: بر این اساس و ضمن انجام مذاکرات اولیه درباره تبادل اساتید بین دانشگاه‌ها، توافقی در خصوص انجام طرح پژوهشی مشترک در حوزه "نسل چهارم صنعت" و تهیه پیشنهاده طرح به منظور محقق شدن آن، صورت گرفت. همچنین بنا شد تمهیدات برگزاری دوره‌های فشرده مرتبط با موضوعات مورد توجه مراکز تحقیقاتی اتحادیه اروپا توسط اساتید هر دو دانشگاه در دانشگاه مهمان فراهم شود.

دغدغه "غذا" و "خوابگاه" برای دانشجو، تأسف‌آور است

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی ارومیه با اشاره به مشکلات در تأمین و تخصیص بودجه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها، استفاده از "اوراق مشارکتی بهادار" را به عنوان راهکاری برای مقابله این دانشگاه با کاستی‌ها در حوزه پژوهش عنوان و اظهار کرد: امسال به منظور تکمیل تجهیزات آزمایشگاهی بخشی از اوراق سال گذشته را به کار گرفتیم.

سلوک در پایان ضمن ابراز تأسف نسبت به این موضوع که دغدغه‌های اصلی دانشجو مسئله "غذا" و "خوابگاه" باشد، تشریح کرد: به دنبال این هستیم که دانشجو را از نظر غنای علمی، به جایگاه شایسته‌ای برسانیم. بنابراین دغدغه‌های این‌ چنینی و فعالیت‌های صنفی، اولویت‌های اول ما نیست و البته این موضوع مستلزم آن است که مسائل فوق برای دانشجو حل شده باشد تا او بتواند به اهداف والاتری بیاندیشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بحران کم آبی دانشگاه صنعتی ارومیه درياچه اروميه سیستم آبیاری هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۷۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های دانشگاهی تاکید کرد و گفت: از مهر ماه موضوعات هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی دانشگاه اجرایی خواهد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در نشست با دبیران انجمن‌های علمی تاکید کرد: ما در سال‌های ۸۴ تا ۹۳ جلسات متعددی با شورای انجمن‌ها داشتیم، در بسیاری از موضوعات همفکری می‌کردیم و مشکلات حل می‌شد. به طوری‌که در این سال‌ها سفر‌های زیادی برای بسیار از گروه‌های دانشجویی به کشور‌هایی از جمله هند، آلمان، تایوان، وین، روسیه، آمریکای لاتین وغیره برگزار می‌کردیم و دانشجویان ما بهترین رتبه‌ها را کسب می‌کردند. امیدواریم این اقدامات مجدد انجام شود. سعی کنیم مسائل مربوط به این حوزه‌ها به حداقل برسد و امکانات بیشتری به دانشجویان تخصیص یابد.


وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمار‌هایی که مشاهده می‌کردم دانشجویان انجمن‌های علمی دانشکده‌های مکانیک، برق و هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر کمترین میزان فعالیت و دانشکده‌های ریاضی و فیزیک بیشترین آمار را داشتند.


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین تاکید کرد: تصور من این است مشکلات و مسائل انجمن‌های علمی دانشجویان به راحتی تسهیل می‌شود. همچنان که چند ماه گذشته وقتی مسئله کمبود وسیله این دانشجویان را مطرح کردم یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه یک دستگاه مینی بوس در اختیار ما قرار دادند که البته به نظر من باید تعداد آن به دو دستگاه افزایش یابد.


رهایی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان پتانسیل در جهت حل مشکلات دانشگاه عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما مدیران موفقی در کشورهستند این افراد می‌توانند هم برای انجام بازدید‌های علمی و صنعتی هم اینکه کمک برای حل مشکلات انجمن‌های دانشجویی تاثیرگذار باشند؛ بنابراین باید بتوانیم ارتباط خود با فارغ التحصیلان دانشگاه را تقویت کنیم.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: شرکت در مسابقات علمی و همچنین برگزاری مسابقات متنوع برای انجمن‌های علمی بسیار با اهمیت است. ضمن اینکه فضای مسابقه برای دانشجویان هیجان و انگیزه ایجاد می‌کند. براین اساس دانشکده‌ها و انجمن‌هایی که امکان برگزاری مسابقه علمی را دارند حتما به فکر اینکار باشند و ما نیز در برگزاری این مسابقات کمک می‌کنیم.


وی در خصوص فعالیت مجدد نشریات علمی انجمن‌های علمی دانشجویان که تعطیل شده بودند نیز افزود: به نظر بنده فعالیت این نشریات بسیار مهم است و ما در دانشگاه کمک می‌کنیم مجدد این نشریات فعال شود چرا که نشریات علمی یکی از شاخص‌های پیشرفت علمی به شمار می‌رود. همچنان که ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشریات علمی زیادی داریم که در مسیر نمایه شدن بین المللی هستند.


رهایی بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در هر رشته تاکید کرد و گفت: در حال حاضر نفوذ و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌ها مطرح است؛ لذا از بعد برگزاری کلاس، نرم افزاری و برگزاری مسابقات باید تلاش کنیم.


وی ادامه داد: ضمن اینکه ما در برنامه ریزی آموزشی که برای تعیین تکلیف برنامه‌های آموزشی تمامی رشته‌ها برگزار می‌شود، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی یکی از برنامه‌های جدید دانشگاه است که از مهر آینده اجرایی خواهیم کرد. بر این اساس کاربرد هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف بیشتر می‌یابد.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: اشکال انرژی، هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی سه حوزه‌ای است که این دانشگاه به عنوان قطب مطرح شده است.
وی بر ضرورت شکل گیری بازدید‌های انجمن‌های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد و گفت: باید زمینه این بازدید‌ها فراهم شود تا انجمن‌های علمی دانشجویی ما بتوانند از صنایع مختلف بازدید کنند.


رهایی یادآور شد: در بحث نساجی نیز زمینه‌های خوب همکاری با اتحادیه‌های نساجی شکل گرفته و آن‌ها آماده همکاری با دانشگاه در زمینه‌های مختلف هستند و قرار است نمایشگاهی نیز در دانشگاه برپا کنند.


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص آشنایی کمتر نو دانشجویان با مسائل و زندگی دانشجویی نیز افزود: ما در سال ۸۸ تا ۹۰ ما برنامه‌ای در طول ترم با موضوع ورود به زندگی دانشجویی را در دانشگاه برگزار می‌کردیم که در این برنامه مسائل مختلف علمی و زندگی دانشجویی مطرح می‌شد و بسیار مفید بود. قرار است این برنامه نیز مجدد ازمهر آینده برگزار خواهد شد چرا که دانشجویان در بدو ورود با دانشگاه نیازمند آشنایی با زندگی دانشجویی هستند تا دچار آسیب‌هایی نظیر افت تحصیلی نشوند.

رهایی از سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان صنعت دریایی در حوزه مباحث دریایی و مباحث شناور‌ها خبر داد و گفت: دانشکده مهندسی و صنعت دریا اهمیت زیادی دارد و پردیس دریا ساحلی ما در بندر عباس از پردیس‌های موفق به شمار می‌رود؛ بنابراین دانشجویان و انجمن‌های علمی نیز باید در این زمینه به میدان بیایند و فعالیت‌های علمی کنند.


وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکده‌های مختلفی داریم که در کنار دانشکده‌ها قرار دارند. این پژوهشکده‌ها با صنایع مختلف ارتباط دارند و پروژه‌های زیادی دریافت کردند که لازم است انجمن‌های علمی ما با این پژوهشکده‌ها ارتباط بگیرند.


رهایی همچنین بر تقویت بازدید‌های صنعتی انجمن‌های علمی تاکید کرد و گفت: چند ماه پیش هیاتی از وزارت صنایع تاکید کردند حاضر هستند ارتباطی با صنایع مختلف داشته باشیم و هزینه‌های این بازدید‌ها را نیز متقبل شوند.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان اظهار کرد: دانشکده‌ها موظف هستند بخشی از درآمد‌های خود را در حوزه دانشجویی صرف کنند و روسای دانشکده‌ها باید با انجمن‌های علمی همکاری جدی‌تر برگزار کنند.

دیگر خبرها

  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • واکنش تند به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض آمریکایی
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • ساماندهی مراکز مجاز جمع آوری سیب صنعتی د رارومیه
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • اعلام آمادگی دانشگاه های ایران برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکایی