Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، پیش رویداد جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه با هدف تبیین جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه، فرهنگ‌سازی در خصوص احیای دریاچه ارومیه و شناسایی ایده‌های خلاقانه در حوزه محتوای دیجیتال با مشارکت معاونت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان‌غربی و صنعتی شریف، سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و گروه دوستداران محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف در سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


میرزایی، معاون فرهنگی‌اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه، صبح امروز، 19 آبان‌ماه، در این مراسم، بابیان اینکه طی چند سال اخیر تحول شگرفی در بخش دیجیتال رخ داده و زندگی را تحت تاثیر قرارداده است، افزود: امروزه نوآوری‌های دیجیتال هرروز با سرعت بیشتری فرصت‌های جدیدی خلق می‌کنند که استفاده صحیح و اصولی از این بستر می‌تواند راه‌گشای بسیاری از مسائل موجود باشد.
وی بااشاره به اینکه بخش صنعت و حوزه تجارت توانسته از دنیای دیجیتال منتفع شود، تصریح کرد: در ایران، هنوز در بهره‌گیری از این بستر در بخش فرهنگی گام‌های نخست را برداشته‌ایم و در تولید محتوای فرهنگی فعالیت چشمگیری نداشتیم.
میرزایی به اهمیت تولید محتوا در بخش‌های مختلف از جمله بخش فرهنگ و تاثیرگذاری آن تاکید کرد و گفت: محتوای دیجیتال در جهان به انحای مختلف در بخش‌های متعدد رخنه کرده و بزرگترین درآمدهای مالی نیز علاوه بر آگاه‌سازی از این بستر ایجاد شده‌است.
معاون فرهنگی‌اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه بااشاره به وضعیت دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: دریاچه ارومیه و بحران خشکی آن جز یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی کشور است که بدلیل قرارگیری در شمال‌غرب کشور، روند خشک شدن آن، تاثیر زیادی بر معیشت و زندگی مردم غرب کشور خواهد داشت.
میرزایی بابیان اینکه خشکسالی و استفاده بی‌رویه از آب در بخش کشاورزی بدلیل کشت محصولات پرآب بر در منطقه از دلایل عمده خشکی دریاچه ارومیه است، افزود: باتوجه به اینکه معیشت مردم منطقه بدلیل شرایط اقلیمی کشاورزی است، خشکی دریاچه ارومیه بی‌شک بر معیشت مردم منطقه بسیار موثر خواهد بود.
وی بابیان اینکه خشکی دریاچه ارومیه علاوه بر تاثیرات اقتصادی بر معیشت مردم، قابل پیش‌بینی است که از لحاظ اجتماعی نیز اثرات مخربی را خواهد داشت، یادآور شد: طی 3 سال اخیر با تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه و مطالعات دانشگاه صنعتی شریف، اقدامات خوبی در راستای جلوگیری از تداوم روند خشکی دریاچه انجام شده است.
میرزایی انجام پروژه‌های متعدد انتقال آب، رهاسازی از پشت سدها و سرریز شدن پساب تصفیه شده و اقدامات فرهنگی اجتماعی را بخشی از پروژه‌های تعریف‌شده ستاد احیای دریاچه ارومیه برشمرد و گفت: طی چند سال اخیر با اقدامات انجام‌شده، تراز دریاچه ارومیه پایدار شده، اما هدف اصلی پایداری سطح دریاچه نیست، بلکه هدف بازگرداندن تراز دریاچه ارومیه به تراز اکولوژیکی است که طبیعتا به تنهایی و با اجرای پروژه‌های اجرایی مقدور نخواهد بود.
معاون فرهنگی‌اجتماعی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از بخش دیجیتال و تولید محتوای فرهنگی در خصوص احیای دریاچه ارومیه، تصریح کرد: در کنار اجرای پروژه‌های عمرانی بخش فرهنگی بسیار حائز اهمیت است، چرا که با آگاه‌سازی، زمینه همکاری مردم را فراهم می‌کند، چرا که با توجه به توسعه اراضی و مصارف بالای آب در بخش کشاورزی در منطقه می‌توان از طریق آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی مصرف آب با همکاری مردم منطقه در راستای سرعت‌بخشی به احیای دریاچه گام برداشت.
وی آگاهی‌بخشی و گسترش فعالیتهای فرهنگی از طریق فضای مجازی را بسیار کارگشا دانست و گفت: با توجه به گسترش اطلاعات در دنیای مجازی و وجود کاربران متعدد در این بخش با توجه رشد تکنولوژی، فضای مجازی می‌تواند علاوه بر اطلاع‌رسانی زمینه ایجاد کسب و کار را نیز فراهم کند.

میرزایی، برگزاری استارت‌آپ را ایده‌ای خلاقانه عنوان و خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با برگزاری استارت‌آپ و جمع‌آوری ایده‌های عملی، قدمی موثر در احیای دریاچه ارومیه برداشته، چرا که ارائه ایده‌های عملی در استارت آپ در زمینه بهره‌گیری از روشهای مفید و نوین در کشاورزی و تولید محصولات کم‌آب‌بر بجای کشت محصولات پرآب بر و ارائه راهکاری برای معیشت پایدار کشاورزان منطقه می‌تواند زمینه گرایش و همکاری کشاورزان منطقه برای همکاری در احیای دریاچه را فراهم کند.
وی ادامه داد: تولید ایده‌ها در فضای مجازی و آگاه‌سازی مردم باید بیش از این مورد توجه قرار گیرد که دانشگاه‌ها باید به این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشند.
هم‌اندیشی، کلید حل مشکلات است
حاجیلو، رئیس جهاد دانشگاهی صنعتی شریف نیز در این پیش‌رویداد با اشاره به اینکه برگزاری استارت‌آپ دریاچه ارومیه می‌تواند به‌عنوان پایلوتی برای محک زدن توانایی‌های علمی باشد، افزود: هم‌اندیشی، کلید حل مشکلات است و از آنجایی که دانشگاه، همیشه جایگاه اصلی هم‌اندیشی را داشته می‌تواند برگزاری همایش‌های علمی این‌چنینی و ارائه راهکارهای علمی و عملی علاوه بر حل مشکل موجود دریاچه نقشه راهی برای حل سایر معضلات محیط زیستی نیز باشد.
وی با بیان اینکه کشور طی چند سال اخیر با مشکلات زیست محیطی و کم آبی گریبان گیر است، به اهمیت توجه به رفع این معضلات تاکید کرد و افزود: امروزه مسئله محیط زیست به یک مسئله عمومی تبدیل شده و باید از تمام توان برای حفاظت و حراست از این منابع استفاده کرد، چرا که تخریب و نابودی محیط زیست نابودی انسان را بدنبال خواهد داشت.
رئیس جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با بیان اینکه بحران‌های زیست محیطی موجود در ایران از جمله کمبود بارش، خشک‌شدن تالابها و دریاچه‌ها باعث بروز آسیب‌پذیری طبیعی و انسانی شده است، افزود: خشک‌شدن دریاچه ارومیه به‌عنوان یک بحران ملی می‌تواند در ایجاد مشکلات و مخاطرات طبیعی و انسانی نقش مهمی را بازی کند که علاوه بر زندگی ساکنین منطقه در بخش بزرگی از غرب کشور تاثیر بگذارد.
حاجیلو بااشاره به وضعیت دریاچه ارومیه و تبعات ناشی از خشکی آن در غرب کشور تصریح کرد: دریاچه ارومیه طی چند سال اخیر دچار خشکی شده و تداوم این روند، مشکلات متعددی را برای ساکنین منطقه ایجاد خواهد کرد که برگزاری استارت‌آپ و کمک گرفتن از ایده‌های علمی و عملی می‌تواند راهکار مناسبی برای جلوگیری از تداوم روند نابودی دریاچه ارومیه باشد.
به گزارش ایکنا، رویداد اصلی جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه از تاریخ 30 آبان تا 2 آذر به همت جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی و ستاد احیای دریاچه ارومیه، استانداری و واحدهای جهاد دانشگاهی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و سایر واحدها، در ارومیه برگزار می‌شود.
این رویداد با هدف فرهنگ‌سازی در راستای تولید محتوای دیجیتال کاربردی در حوزه آب و دریاچه ارومیه، شناسایی توانمندی‌ها و هدایت استعدادهای جامعه در حوزه تولید، بسترسازی درجهت کارآفرینی دیجیتال مبنی بر تولید محتوا و پرورش ایده‌های خلاقانه در تولید محتوا برگزار می‌شود.
رویداد اصلی جشنواره تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه در شش محور وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی، فیلم و مستند کاربردی، بازی‌های رایانه‌ای و انیمیشن، نرم‌افزارهای تلفن همراه، نرم‌افزارهای کاربردی و اینترنت اشیاء در دو بخش بزرگسالان و دانش‌آموزی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن دریاچه ارومیه دانشگاه صنعتی شریف جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۵۲۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان در راستای ایجاد شور و نشاط علمی در میان دانش‌آموزان و استعدادیابی و ظهور خلاقیت دانش آموزان با هدف گسترش فرهنگ و تحقیق و پژوهش و رشد مهارت‌های علمی، فناورانه و مهارتی دانش‌آموزان ایران اسلامی از 19 تا 21 اردیبهشت در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود؛ از این رو با الناز فطیرخوانی مدیر مسابقات دانش‌آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان درباره چگونگی برگزاری این جشنواره گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه قابل مشاهده است:

آنا: درباره چگونگی برگزاری جشنواره دوره ششم فرهیختگان جوان بفرمایید؟

فطیرخوانی: طرح پروژه‌های دانش‌آموزی با هدف رشد مهارت‌های علمی و عملی دانش‌آموزان و لذت بردن از دانستن و عمیق کردن فهم دانش‌آموزان با شعار پیش به سوی دانشمند شدن از ۱۳۹۸ در دانشگاه طراحی و آغاز شد که پس از برگزاری پنج دوره موفق این رویداد انشاالله ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه مورخ ۱۹، ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ماه در کتابخانه زنده یاد دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.

آنا: هدف از برگزاری این رویداد چیست؟

ترویج روحیه و گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانش آموزان

فطیرخوانی: این رویداد اهداف زیادی دارد، اما از مهم‌ترین اهداف آن می‌توان به ترویج روحیه و گسترش فرهنگ پژوهشگری در بین دانش آموزان، ایجاد شادابی و شور و نشاط علمی فرهنگی در محیط دانشگاهی، ایجاد زمینه‌های ظهور خلاقیت و توانایی‌های بالقوه دانش‌آموزان، استعدادیابی و شناسایی دانش‌آموزان نخبه و با استعداد‌های درخشان، شناسایی توانمندی‌ها و شبکه‌سازی نخبگانی از دانش‌آموزان امروز و دانشجویان فردا، آشنایی دانش‌آموزان با محیط دانشگاه و علوم مختلف دانشگاهی و انتخاب هدفمند رشته در دانشگاه و ... اشاره کرد.

تمام تلاش ما از برگزاری این رویداد آماده کردن دانش‌آموزان برای انجام یک پروژه واقعی و آکادمیک در محیط دانشگاه است. دانش‌آموزان با انجام دادن یک پروژه در مدرسه بر اساس طرح یادگیری پروژه‌محور با اصول و فرآیند انجام یک پروژه از طرح سوال پژوهشی و یافتن مسئله گرفته تا مشاهده و جمع‌آوری اطلاعات، فرضیه‌سازی، انجام آزمایش، تجزیه و تحلیل، ارائه نتیجه و پیشنهاد و ... آشنا می‌شوند و مشق پژوهش انجام می‌دهند، صرف نظر از محصول و نتیجه پروژه، آنچه که در این رویداد اهمیت دارد این است که دانش‌آموزان روش انجام یک پروژه و تحقیق را اصولی و درست یاد بگیرند.

آنا: در این دوره از جشنواره چه تعدادی از دانش‌آموزان و از چه مقاطع تحصیلی شرکت کردند؟

شرکت بیش از 2 هزار و 100 دانش‌آموز در ششمین جشنواره فرهیختگان جوان

فطیرخوانی: در این دوره از جشنواره بیش از 2 هزار و 100 دانش آموز از ۲۶ استان کشور در قالب حدود ۷۰۰ تیم دانش‌آموزی شرکت کردند که انشالله در ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت دستاورد‌های پژوهشی خود را ارائه می‌کنند. در این دوره از جشنواره حدود ۱۶۰ تیم از مدارس سما شرکت می‌کنند. دانش آموزان همه مقاطع تحصیلی از پیش‌دبستان تا پیش‌دانشگاهی در این رویداد شرکت می‌کنند؛ اما اکثر دانش‎آموزان شرکت‌کننده در این دوره مقاطع دبیرستان دوره اول (هفتم، هشتم و نهم) هستند.

آنا: این رویداد چند بخش دارد؟

فطیرخوانی: با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم این رویداد آشنایی دانش‌آموزان با رشته‌ها و موضوعات مختلف است این رویداد ۵ محور اصلی و حدود ۶۵ رشته و گرایش دارد، محور‌های غرفه‌های نمایشگاهی و سمینار‌های علمی با گرایش‌های فنی و مهندسی، علوم و پایه (فیزیک، شیمی، زیست)، علوم انسانی و اجتماعی، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، نانوتکنولوژی و هنر و معماری و محور مسابقات با گرایش‌های هوافضا، روباتیک، ماشین‌های کمیکار، سازه ماکارونی، برنامه‌نویسی و کاپ فیزیک ایران و محور تولید محتوای دیجیتال با گرایش‌های بازی‌سازی (رایانه‌ای، تلفن همراه و تبلت)، محتواسازی رسانه‌ای، طراحی سایت و نرم افزار، تولید فیلم و انیمیشن و موشن گرافی، طراحی گرافیکی و اینفوگرافی، تولید محتوا با پایتون برگزار می‌شود.

آنا: برنامه زمان‌بندی این جشنواره چگونه است؟

ایجاد یک شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش آموزی 

فطیرخوانی: ثبت نام این رویداد هر ساله از ۲۵ آذر مصادف با هفته پژوهش آغاز می‌شود و تا فروردین سال بعد ادامه دارد و جشنواره پایانی و ارائه دستاورد‌های دانش آموزان اردیبهشت مصادف با هفته معلم طی ۳ روز برگزار می‌شود.

آنا: در قوانین اشاره شده که دانش آموزان باید مستندات پروژه خود را در باشگاه پایش بارگزاری کنند، این اقدام به چه منظور است؟

فطیرخوانی: بله دقیقا درسته، یکی از اهداف بلند مدت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از برگزاری این رویداد ایجاد یک شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش آموزی است. شبکه سازی نخبگانی از دانش‌آموزان امروز و دانشجویان فردا در بستر باشگاه پایش میسر می‌شود. دانش‌آموزان در این بستر مستندات پروژه خود از جمله چکیده، مقاله و عکس و فیلم و ... را ارائه می‌کنند و همچنین از سایر پروژه‌ها نیز آگاه می‌شوند. بدین ترتیب در باشگاه پایش شبکه‌سازی و هم‌افزایی صورت می‌گیرد. همچنین دانش‌آموزان در این بستر می‌توانند از منتورینگ و هدایت اساتید و دانشجویان برتر دانشگاه نیز بهره بگیرند.

آنا: بخش‌های جدیدی در این دوره از رویداد دارید؟

بازی‌ها و آزمایش‌های مهیج در سه روز

فطیرخوانی: بله، در این دوره بخش بازی‌ها و آزمایش‌های علمی مهیج با برگزاری بیش از ۲۰ بازی و آزمایش علمی جالب با هدف ایجاد جذابیت و شور و نشاط علمی و افزایش علاقه دانش‌آموزان به موضوعات علمی خصوصا موضوعات فیزیک و شیمی طراحی و در سه روز برگزاری رویداد اجرا می‌شود. همچنین توسط باشگاه پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات و اعضای انجمن‌های علمی واحد، تور علمی و بازدید از آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات را در برنامه داریم. در بخش پنل‌های سخنرانی و کارگاه‌های ویژه دانش‌آموزان و معلمان نیز از اساتید خاص و برجسته دعوت شده است.

آنا: مراسم اختتامیه و اهدا جوایز به چه صورت است؟

فطیرخوانی: مراسم اختتامیه و اهدای جوایز این دوره از جشنواره جمعه از 15:30 الی 18 در سالن همایش دکتر زنده یاد دکتر حبیبی برگزار می شود و گروه‌های منتخب اعم از گروه‌های برتر و شایسته تقدیر معرفی و تندیس جشنواره و جوایز خود را دریافت خواهند کرد.

آنا: نکته پایانی و تکمیلی؟

فطیرخوانی: با توجه به اینکه بازدید از این رویداد برای عموم آزاد است از همه دانش‌آموزان و معلمان علاقه‌مند دعوت می‌کنم تا از این جشنواره بازدید کنند و امیدوارم که این دوره از جشنواره به‌خوبی برگزار شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • فرجام مجاهدی که نامش بر دانشگاه صنعتی نشست
  • اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • مسابقات برنامه‌نویسی و رباتیک کودکان و نوجوانان در دانشگاه شریف
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا تا 13 اردیبهشت ادامه دارد
  • رویداد بزرگ صدرا در دانشگاه آزاد بویین‌زهرا آغاز به کار کرد